Pomladni post

Za mano je najlepši vikend odkar sem v teh krajih: sončen, brez oblačka in vetra. Vreme, ki smo ga vsi že tako nestrpno čakali. Seveda sem soboto in nedeljo preživela na smučišču, kjer sem si privoščila nekaj kvalitetne smuke, saj gneče ni bilo. Privoščila sem si tudi nekaj sončenja, kar me je, kljub nanešenemu debelemu sloju sončne kreme, takoj kaznovalo z rdečim nosom in opečenim vratom.

Pomlad se počasi prebuja tudi tukaj – ptički pojejo, sneg se tali in ponekod na smučišču se že pojavljajo rjave zaplate. Privoščila sem si najdražjo kavo v mojem življenju v t.i. “Beverly Hillsu teh krajev” – Oberlech. Očitno je v ceni tudi lep razgled, vrhunska postrežba in mehka ovčka na sedežih. Za hipec me je brezskrbnost minila in začela sem se spraševati, kako je možno, da je Oberlech pozicioniran sredi smučišča, vendar sem kmalu pozabila na to.

DCIM100GOPRO
Oberlech

Sezone bo konec čez dobra dva tedna in snega bo do takrat še ravno dovolj. Zjutraj me je presenetil pogled na gigantsko veverico, kako se masti s semeni v ptičji hišici.

Sparkle 100%
Vorarlberška veverica

Navajena sem veveric iz Tivolija, ki sicer s podobno predrznostjo skačejo okrog ljudi, vendar je bila vsaka vsaj dvakrat manjša kot ta danes. Bomba, da se je ustrašiš.

V službi me je čakalo delo na novem projektu. Sodelavec mi razlaga o podzemni garaži nekega hotela, pa o predoru s katerim je  povezana in… čakaj, malo, kakšen predor? Ne razumem. Nato mi Martin pojasni, da je Oberlech, v katerem se bo zgradil ta hotel, povezan s predori, po katerem se vozijo avtomobili, saj bi bilo cesto na površju zaradi snega in smučišča pozimi nemogoče uporabljati. Tako se vsak objekt “priključi” na predorsko cev, kot bi se npr. priključili na kanalizacijo. Zato v soboto med praženjem na soncu nisem opazila cest, ki bi vodile do hotelov in hiš. Enostavno. Ampak drago. Moja najdražja kava je tam morda dobila smisel.

Obožujem tukajšnjega mačkona Moritza. Vendar ga danes obožujem nekoliko manj, saj mi je očitno požrl večino piščančjega zrezka, ki sem si ga naivno pustila za večerjo. Tukaj v hribih še vedno poteka huda borba za hrano!

Pew Pew 100%
Nom, nom.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s